De olieprijs heeft nog steeds de wind in de zeilen, waarbij voor een vat crude oil inmiddels weer meer dan 100 dollar moet worden betaald. Alles heeft te maken met de oplopende spanningen in Egypte, waar in de komende uren of dagen een beslissing moet vallen.

Egypte is uiteraard slechts een relatief kleine olieproducent, maar het land is vooral belangrijk vanwege het Suezkanaal waarlangs de olie van de olievelden van het Midden-Oosten naar het westen wordt geëxporteerd. De meeste analisten verwachten echter geen forse stijging van de olieprijs.

De olieprijs heeft nog steeds de wind in de zeilen, waarbij voor een vat crude oil inmiddels weer meer dan 100 dollar moet worden betaald. Alles heeft te maken met de oplopende spanningen in Egypte, waar in de komende uren of dagen een beslissing moet vallen. Egypte is uiteraard slechts een relatief kleine olieproducent, maar het land is vooral belangrijk vanwege het Suezkanaal waarlangs de olie van de olievelden van het Midden-Oosten naar het westen wordt geëxporteerd. De meeste analisten verwachten echter geen forse stijging van de olieprijs.