Vrijdag viel de prijs voor een vat crude in New York terug tot 81,43 dollar, waardoor de winst voor de maand oktober beperkt bleef tot slechts 1,80%. Vooral de dollar blijft bepalend voor de evolutie van de olieprijs.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de BBP-cijfers die afgelopen vrijdag gepubliceerd werden sterk genoeg waren om de olieprijs ondersteunen.

Een nieuw rondje quantitative easing zal het herstel ondersteunen en kan de koers van de dollar onder druk blijven zetten. Dat betekent dat de olieprijs sterk zal blijven, met een mogelijke stijging tot 85 dollar of de bovenband van de huidige range.

Vrijdag viel de prijs voor een vat crude in New York terug tot 81,43 dollar, waardoor de winst voor de maand oktober beperkt bleef tot slechts 1,80%. Vooral de dollar blijft bepalend voor de evolutie van de olieprijs. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de BBP-cijfers die afgelopen vrijdag gepubliceerd werden sterk genoeg waren om de olieprijs ondersteunen. Een nieuw rondje quantitative easing zal het herstel ondersteunen en kan de koers van de dollar onder druk blijven zetten. Dat betekent dat de olieprijs sterk zal blijven, met een mogelijke stijging tot 85 dollar of de bovenband van de huidige range.