Gisteren werd een vat ruwe olie in New York 42 dollar goedkoper. Op weekbasis is de olieprijs fractioneel (0,20% hoger), op jaarbasis is er nog steeds een verlies van iets minder dan 6%.

Het herstel van de olieprijs heeft te maken met de publicatie van meevallende cijfers over de aanvraag van nieuwe werkloosheidsuitkeringen. Daarnaast wordt de evolutie van de olievoorraden in de VS nauwlettend in de gaten gehouden.

Peter McGuire, managing director bij CWA Global Markets Pty in Sidney, wijst op het effect van een lek in een pijplijn van Enbridge Energy Partners LP. Deze pijplijn is belangrijk voor de aanvoer vanuit het Midden-Oosten.

Gisteren werd een vat ruwe olie in New York 42 dollar goedkoper. Op weekbasis is de olieprijs fractioneel (0,20% hoger), op jaarbasis is er nog steeds een verlies van iets minder dan 6%. Het herstel van de olieprijs heeft te maken met de publicatie van meevallende cijfers over de aanvraag van nieuwe werkloosheidsuitkeringen. Daarnaast wordt de evolutie van de olievoorraden in de VS nauwlettend in de gaten gehouden. Peter McGuire, managing director bij CWA Global Markets Pty in Sidney, wijst op het effect van een lek in een pijplijn van Enbridge Energy Partners LP. Deze pijplijn is belangrijk voor de aanvoer vanuit het Midden-Oosten.