Dat betekent dat de vraag naar olie en olieproducten zwak blijft. De American Petroleum Institute berichtte gisteren dat de voorraden met 2,23 miljoen vaten zijn gestegen tot 364,10 miljoen vaten.

Dat is het hoogste niveau voor deze tijd van het jaar in vijf jaar. Straks worden de voorraadcijfers van het Energy Department bekendgemaakt, dat zijn de officiële voorraadcijfers van de regering.

Een vat ruwe olie kostte in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange vanmorgen 75,10 dollar, of 13 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de wereldeconomie minder snel herstelt dan was verhoopt. Als gevolg daarvan is meer olie dan verwacht beschikbaar.

Dat betekent dat de vraag naar olie en olieproducten zwak blijft. De American Petroleum Institute berichtte gisteren dat de voorraden met 2,23 miljoen vaten zijn gestegen tot 364,10 miljoen vaten. Dat is het hoogste niveau voor deze tijd van het jaar in vijf jaar. Straks worden de voorraadcijfers van het Energy Department bekendgemaakt, dat zijn de officiële voorraadcijfers van de regering. Een vat ruwe olie kostte in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange vanmorgen 75,10 dollar, of 13 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, is van mening dat de wereldeconomie minder snel herstelt dan was verhoopt. Als gevolg daarvan is meer olie dan verwacht beschikbaar.