De benchmark crude voor oktober kostte gisterenavond 71,10 dollar, of een stijging met 3,08 dollar ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Dat komt neer op een stijging met zowat 5%.

Bij PFGBest is analist Phil Flynn van mening dat de stijging van de grondstofprijzen te maken heeft met de vrees voor inflatie en met de zwakte van de dollar. Ditmaal zijn het de basismetalen die de olieprijs naar hogere regionen gevoerd hebben.

Over de komende OPEC-meeting lijken de oliemarkten zich weinig zorgen te maken. Algemeen wordt verwacht dat het kartel van olieproducerende landen haar productieplafond niet gaat wijzigen.

De Saoedische olieminister Ali Naimi verklaarde gisteren nog dat de oliemarkten in goede gezondheid verkeren. De Saoedi's kunnen naar eigen zeggen wel leven met de huidige olieprijs.

De benchmark crude voor oktober kostte gisterenavond 71,10 dollar, of een stijging met 3,08 dollar ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Dat komt neer op een stijging met zowat 5%. Bij PFGBest is analist Phil Flynn van mening dat de stijging van de grondstofprijzen te maken heeft met de vrees voor inflatie en met de zwakte van de dollar. Ditmaal zijn het de basismetalen die de olieprijs naar hogere regionen gevoerd hebben. Over de komende OPEC-meeting lijken de oliemarkten zich weinig zorgen te maken. Algemeen wordt verwacht dat het kartel van olieproducerende landen haar productieplafond niet gaat wijzigen. De Saoedische olieminister Ali Naimi verklaarde gisteren nog dat de oliemarkten in goede gezondheid verkeren. De Saoedi's kunnen naar eigen zeggen wel leven met de huidige olieprijs.