Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore 86,90 dollar betaald, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag in New York. Daar werd intra day een nieuwe piek neergezet op 87,49 dollar per vat.

Het was van 9 oktober 2008 geleden dat een vat ruwe olie nog zo duur was. Dit jaar zijn de oliefutures al met 10% gestegen, vorige week werd crude maar liefst 6,70% duurder.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, merkt op dat de olieprijs door de bovenkant van zijn range is gebroken, waardoor nog hogere koersen mogelijk zijn.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in Singapore 86,90 dollar betaald, of 5 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag in New York. Daar werd intra day een nieuwe piek neergezet op 87,49 dollar per vat. Het was van 9 oktober 2008 geleden dat een vat ruwe olie nog zo duur was. Dit jaar zijn de oliefutures al met 10% gestegen, vorige week werd crude maar liefst 6,70% duurder. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, merkt op dat de olieprijs door de bovenkant van zijn range is gebroken, waardoor nog hogere koersen mogelijk zijn.