De handelaren focusten zich (tijdelijk?) op dit gegeven, liever dan aandacht te besteden aan de aanhoudende crisis in het Midden-Oosten. In Libië gaat de oorlog overigens gewoon verder.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 105,11 dollar betaald, of 64 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Daar bereikte US Crude op 105,75 dollar het hoogste prijsniveau sinds 26 september 2008. Voor een vat Brent werd 115,40 dollar betaald.

Mark Keenan, chief investment officer bij Cubit Asset Management Pte in Singapore, merkt op dat de situatie in het Midden-Oosten in ieder geval niet verder uit de hand loopt.

De handelaren focusten zich (tijdelijk?) op dit gegeven, liever dan aandacht te besteden aan de aanhoudende crisis in het Midden-Oosten. In Libië gaat de oorlog overigens gewoon verder. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen in Singapore 105,11 dollar betaald, of 64 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Daar bereikte US Crude op 105,75 dollar het hoogste prijsniveau sinds 26 september 2008. Voor een vat Brent werd 115,40 dollar betaald. Mark Keenan, chief investment officer bij Cubit Asset Management Pte in Singapore, merkt op dat de situatie in het Midden-Oosten in ieder geval niet verder uit de hand loopt.