Bovendien is er het gegeven van de daling van de Amerikaanse olievoorraden, een evolutie die aangeeft dat de vraag bij de grootste olieconsument in de wereld een dalende trend vertoont.

Vanmorgen werd een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 87,30 dollar betaald, of 18 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Maandag werd een vat ruwe olie 1,70% goedkoper. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat vooral West Texas Intermediate bij de olie-variëteiten een achterblijver is. Dat bevestigt inderdaad dat de kwakkelende vraag in de VS de olieprijs afremt.

Bovendien is er het gegeven van de daling van de Amerikaanse olievoorraden, een evolutie die aangeeft dat de vraag bij de grootste olieconsument in de wereld een dalende trend vertoont. Vanmorgen werd een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 87,30 dollar betaald, of 18 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Maandag werd een vat ruwe olie 1,70% goedkoper. Ben Westmore, minerals and energy economist bij National Australia Bank Ltd. in Melbourne, merkt op dat vooral West Texas Intermediate bij de olie-variëteiten een achterblijver is. Dat bevestigt inderdaad dat de kwakkelende vraag in de VS de olieprijs afremt.