Niet alleen de Amerikaanse kleinhandelsverkopen vielen gisteren tegen, maar ook de Japanse kleinhandelsverkopen zijn in november gedaald. De situatie voor de wereldeconomie blijft dus verslechteren.

Voor een vat crude wordt vanmorgen 36,80 dollar betaald, of 98 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisterenavond werd een vat crude op de NYMEX ook al 50 dollarcent goedkoper.

Volgens de analisten kan de olieprijs nu de bodem op 33,87 dollar gaan testen. Sinds vorige week is een vat ruwe olie inmiddels 27% goedkoper geworden.

Niet alleen de Amerikaanse kleinhandelsverkopen vielen gisteren tegen, maar ook de Japanse kleinhandelsverkopen zijn in november gedaald. De situatie voor de wereldeconomie blijft dus verslechteren. Voor een vat crude wordt vanmorgen 36,80 dollar betaald, of 98 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisterenavond werd een vat crude op de NYMEX ook al 50 dollarcent goedkoper.Volgens de analisten kan de olieprijs nu de bodem op 33,87 dollar gaan testen. Sinds vorige week is een vat ruwe olie inmiddels 27% goedkoper geworden.