Dat zouden bijvoorbeeld de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus kunnen zijn, die volgende vrijdag bekendgemaakt worden. Die zullen onder andere moeten helpen bevestigen dat de economie in de Verenigde Staten voldoende verbeterd is om een rentestijging toe te laten.

Inmiddels blijft de olieprijs dalen, voor een vat Brent wordt nu het laagste niveau in 16 maanden bepaald, onder als gevolg van de verwachting dat de vraag naar olie zal vertragen in China en Europa. Daarnaast blijkt dat van een mogelijke terugval in het aanbod voorlopig terugval geen sprake is.

Dat zouden bijvoorbeeld de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand augustus kunnen zijn, die volgende vrijdag bekendgemaakt worden. Die zullen onder andere moeten helpen bevestigen dat de economie in de Verenigde Staten voldoende verbeterd is om een rentestijging toe te laten. Inmiddels blijft de olieprijs dalen, voor een vat Brent wordt nu het laagste niveau in 16 maanden bepaald, onder als gevolg van de verwachting dat de vraag naar olie zal vertragen in China en Europa. Daarnaast blijkt dat van een mogelijke terugval in het aanbod voorlopig terugval geen sprake is.