De prijs voor een vat ruwe olie is opnieuw weer wat gedaald, momenteel kost een vat crude iets minder dan 94 dollar, of bijna een half procent minder dan gisteren. Ook de prijs voor Brent (Noordzee-olie) is opnieuw teruggevallen onder het slotniveau van gisteren.

Libië, waar zich de grootste Afrikaanse olievoorraden bevinden, kan weer in normale omstandigheden olie uitvoeren van het belangrijke Sharara olieveld uitvoeren. Dat olieveld was tijdelijk afgesloten vanwege protesten. Gisteren liet de olieprijs een onverwacht sterk herstel optekenen.

De prijs voor een vat ruwe olie is opnieuw weer wat gedaald, momenteel kost een vat crude iets minder dan 94 dollar, of bijna een half procent minder dan gisteren. Ook de prijs voor Brent (Noordzee-olie) is opnieuw teruggevallen onder het slotniveau van gisteren. Libië, waar zich de grootste Afrikaanse olievoorraden bevinden, kan weer in normale omstandigheden olie uitvoeren van het belangrijke Sharara olieveld uitvoeren. Dat olieveld was tijdelijk afgesloten vanwege protesten. Gisteren liet de olieprijs een onverwacht sterk herstel optekenen.