Volgens het Energy Department bedroegen die voorraden vorige week 1,13 miljard vaten, of 5,34 miljoen vaten meer dan vorige week. De voorraden aan stookolie en benzine lieten de hoogste stijging sinds 1983 optekenen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 75,36 dollar voor een vat crude betaald, tegenover 75,42 dollar gisterenavond in New York.

Victor Shum, senior principal bij consultants Purvin & Gertz, merkte op dat de opleving van de wereldeconomie bescheidener zal zijn dan aanvankelijk was aangenomen.

Volgens het Energy Department bedroegen die voorraden vorige week 1,13 miljard vaten, of 5,34 miljoen vaten meer dan vorige week. De voorraden aan stookolie en benzine lieten de hoogste stijging sinds 1983 optekenen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 75,36 dollar voor een vat crude betaald, tegenover 75,42 dollar gisterenavond in New York. Victor Shum, senior principal bij consultants Purvin & Gertz, merkte op dat de opleving van de wereldeconomie bescheidener zal zijn dan aanvankelijk was aangenomen.