Die stijging was onder andere te wijten aan het feit dat de import van ruwe olie is toegenomen tot het hoogste niveau in bijna vier jaar.

Het Energy Department maakte bekend dat de voorraden vorige week met 7,31 miljoen vaten zijn gestegen tot 360,80 miljoen vaten.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, verklaarde vanmorgen dat het sentiment op de oliemarkt gemengd blijft. Per saldo blijft de olieprijs echter in een trading range van 68 tot 80 dollar noteren.

Barratt merkt echter op dat de olievoorraden stijgen op een moment dat ze zouden moeten dalen. Dat houdt het risico in dat we vroeg of laat een correctie in de olieprijs krijgen.

Die stijging was onder andere te wijten aan het feit dat de import van ruwe olie is toegenomen tot het hoogste niveau in bijna vier jaar. Het Energy Department maakte bekend dat de voorraden vorige week met 7,31 miljoen vaten zijn gestegen tot 360,80 miljoen vaten. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, verklaarde vanmorgen dat het sentiment op de oliemarkt gemengd blijft. Per saldo blijft de olieprijs echter in een trading range van 68 tot 80 dollar noteren. Barratt merkt echter op dat de olievoorraden stijgen op een moment dat ze zouden moeten dalen. Dat houdt het risico in dat we vroeg of laat een correctie in de olieprijs krijgen.