Op basis van gegevens verstrekt door de Petroleum Association of Japan is als gevolg van de aardbeving bijna 30% van de Japanse raffinagecapaciteit tijdelijk gesloten.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 99,18 dollar betaald voor een vat ruwe olie. Ten opzichte van het slot van vrijdag is dat een daling met bijna 2 dollar of zowat 2%.

Ben Le Brun, analist bij CMC Markets based in Sidney, is van mening dat de olieprijs als gevolg van de aardbeving in Japan in de komende dagen onder druk kan blijven staan.

Op de ICE Futures Europe exchange werd vanmorgen voor een vat Brent 111,16 dollar betaald, of een daling met 2,40% tegenover het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het was van 25 februari geleden dat Brent nog zo goedkoop was.

Op basis van gegevens verstrekt door de Petroleum Association of Japan is als gevolg van de aardbeving bijna 30% van de Japanse raffinagecapaciteit tijdelijk gesloten. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 99,18 dollar betaald voor een vat ruwe olie. Ten opzichte van het slot van vrijdag is dat een daling met bijna 2 dollar of zowat 2%. Ben Le Brun, analist bij CMC Markets based in Sidney, is van mening dat de olieprijs als gevolg van de aardbeving in Japan in de komende dagen onder druk kan blijven staan. Op de ICE Futures Europe exchange werd vanmorgen voor een vat Brent 111,16 dollar betaald, of een daling met 2,40% tegenover het slotniveau van afgelopen vrijdag. Het was van 25 februari geleden dat Brent nog zo goedkoop was.