De benchmark crude voor levering in maart werd vanmorgen in Kuala Lumpur in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange iets goedkoper. Crude kostte daar ongeveer 75,50 dollar.

Vorige vrijdag werd een vat curde in New York zelf ruim anderhalve dollar goedkoper. Die daling ging gepaard met een verlies voor de Dow Jones industrial voor de derde dag op rij. Op weekbasis verloor de index 4,10%.

Victor Shum, olieanalist bij consultancybureau Purvin & Gertz in Singapore, is van mening dat de commodities voor een periode van consolidatie staan.

Die kan blijven aanslepen zolang het sentiment op de beurzen zwak blijft. Shum is anderzijds van mening dat de huidige correctie op de oliemarkten nieuwe koopkansen met zich meebrengt.

Shum verwacht anderzijds wel dat de situatie op oliemarkten in de komende dagen en misschien wel weken volatiel kan blijven. Dat heeft onder andere te maken met de onzekerheid over de kracht van het economisch herstel.

De benchmark crude voor levering in maart werd vanmorgen in Kuala Lumpur in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange iets goedkoper. Crude kostte daar ongeveer 75,50 dollar. Vorige vrijdag werd een vat curde in New York zelf ruim anderhalve dollar goedkoper. Die daling ging gepaard met een verlies voor de Dow Jones industrial voor de derde dag op rij. Op weekbasis verloor de index 4,10%. Victor Shum, olieanalist bij consultancybureau Purvin & Gertz in Singapore, is van mening dat de commodities voor een periode van consolidatie staan. Die kan blijven aanslepen zolang het sentiment op de beurzen zwak blijft. Shum is anderzijds van mening dat de huidige correctie op de oliemarkten nieuwe koopkansen met zich meebrengt. Shum verwacht anderzijds wel dat de situatie op oliemarkten in de komende dagen en misschien wel weken volatiel kan blijven. Dat heeft onder andere te maken met de onzekerheid over de kracht van het economisch herstel.