Light sweet crude maart kost vanmorgen 34,65 dollar per vat, of een stijging met 3 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat crude 31 dollarcent goedkoper.

Het maartcontract expireert vrijdag, zodat de aandacht zich verplaatst naar het aprilcontract. Dat werd vanmorgen 14 dollarcent duurder op 37,55 dollar.

Christoffer Moltke-Leth, hoofd trading bij Saxo Capital Markets in Singapore, is van mening dat de oliemarkt zo snel mogelijk de huizenmarkt in de VS wil zien stabiliseren.

Light sweet crude maart kost vanmorgen 34,65 dollar per vat, of een stijging met 3 dollarcent in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Gisteren werd een vat crude 31 dollarcent goedkoper. Het maartcontract expireert vrijdag, zodat de aandacht zich verplaatst naar het aprilcontract. Dat werd vanmorgen 14 dollarcent duurder op 37,55 dollar. Christoffer Moltke-Leth, hoofd trading bij Saxo Capital Markets in Singapore, is van mening dat de oliemarkt zo snel mogelijk de huizenmarkt in de VS wil zien stabiliseren.