Vanmorgen werd voor een vat crude bijna 73,50 dollar betaald, of een stijging met 2,60% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Maandag steeg de olieprijs al met 3,40%.

Volgens de analisten wordt er in toenemende mate gekeken naar de aanbodzijde wat de prijsvorming bij ruwe olie betreft. Men gaat er immers van uit dat de vraag zal blijven stijgen tegen de achtergrond van een economische opleving.

Sinds 1 januari is de olieprijs met 64% gestegen, waarbij op 20 januari een dieptepunt werd bereikt op 32,70 dollar per vat. China heeft vandaag overigens de prijzen voor brandstof met 11% verhoogd om de producenten aan te moedigen om meer te produceren.

Vanmorgen werd voor een vat crude bijna 73,50 dollar betaald, of een stijging met 2,60% in vergelijking met het slotniveau van gisteren. Maandag steeg de olieprijs al met 3,40%.Volgens de analisten wordt er in toenemende mate gekeken naar de aanbodzijde wat de prijsvorming bij ruwe olie betreft. Men gaat er immers van uit dat de vraag zal blijven stijgen tegen de achtergrond van een economische opleving. Sinds 1 januari is de olieprijs met 64% gestegen, waarbij op 20 januari een dieptepunt werd bereikt op 32,70 dollar per vat. China heeft vandaag overigens de prijzen voor brandstof met 11% verhoogd om de producenten aan te moedigen om meer te produceren.