Momenteel focussen de oliemarkten zich hoofdzakelijk op Iran, de tweede olieproducent in de wereld. Ook daar lijkt de temperatuur in de straten opnieuw te stijgen.

Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore iets meer dan 100 dollar voor een vat West Texas Intermediate betaald, of iets meer dan het slotniveau van gisteren. De prijs voor Brent steeg tot 115,50 dollar per vat.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, sluit niet uit dat gezien de snelle evolutie van de gebeurtenissen de olieprijs snel nog eens met 10 dollar per vat kan stijgen.

Momenteel focussen de oliemarkten zich hoofdzakelijk op Iran, de tweede olieproducent in de wereld. Ook daar lijkt de temperatuur in de straten opnieuw te stijgen. Vanmorgen werd in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore iets meer dan 100 dollar voor een vat West Texas Intermediate betaald, of iets meer dan het slotniveau van gisteren. De prijs voor Brent steeg tot 115,50 dollar per vat. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group, sluit niet uit dat gezien de snelle evolutie van de gebeurtenissen de olieprijs snel nog eens met 10 dollar per vat kan stijgen.