Daarnaast is er de vaststelling dat het economisch herstel in de Verenigde Staten sterker dan verwacht verloopt, waardoor de vraag naar olie en olieproducten in de komende maanden groot zal blijven.

Voor een vat ruwe olie werd werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 92,16 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren.

In New York steeg de olieprijs met 0,80% tot 91,86 dollar. Uit de cijfers gepubliceerd door het Energy Department bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 2,15 miljoen vaten zijn gedaald tot 333,10 miljoen banden.

Daarnaast is er de vaststelling dat het economisch herstel in de Verenigde Staten sterker dan verwacht verloopt, waardoor de vraag naar olie en olieproducten in de komende maanden groot zal blijven. Voor een vat ruwe olie werd werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 92,16 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 0,30% meer dan het slotniveau van gisteren. In New York steeg de olieprijs met 0,80% tot 91,86 dollar. Uit de cijfers gepubliceerd door het Energy Department bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 2,15 miljoen vaten zijn gedaald tot 333,10 miljoen banden.