Vanmorgen werd voor een vat crude in Singapore op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange verhandeld aan iets minder dan 72 dollar, of zwat een halve dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren.

Eerder deze week was de olieprijs opnieuw gestegen, dit na de publicatie van meevallende cijfers over de Amerikaanse economie, meer bepaald wat betreft de industriële productie en de huizenbouw.

Ken Hasegawa, handelaar in derivaten op olie bij broker Newedge in Tokio, is van mening dat het niet meer dan normaal is dat de olieprijs vanmorgen wat corrigeerde. Hij verwacht een verdere stabilisatie in de komende een of twee weken.

Mogelijk kan de publicatie van de nieuwste serie kwartaalcijfers de olieprijs weer in beweging gaan brengen. Die moeten namelijk gaan aantonen dat de economie inderdaad aan de beterhand is.

De voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten bevinden zich overigens nog steeds aan de bovenkant van hun historische range, rekening gehouden met de tijd van het jaar.

De stookolievoorraden bevinden zich op het hoogste niveau sinds januari 1983, ze bedragen bijna een kwart meer dan het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. De benzinevoorraden bevinden zich 4% boven hun gemiddelde.

Vanmorgen werd voor een vat crude in Singapore op de electronische handel van de New York Mercantile Exchange verhandeld aan iets minder dan 72 dollar, of zwat een halve dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Eerder deze week was de olieprijs opnieuw gestegen, dit na de publicatie van meevallende cijfers over de Amerikaanse economie, meer bepaald wat betreft de industriële productie en de huizenbouw. Ken Hasegawa, handelaar in derivaten op olie bij broker Newedge in Tokio, is van mening dat het niet meer dan normaal is dat de olieprijs vanmorgen wat corrigeerde. Hij verwacht een verdere stabilisatie in de komende een of twee weken. Mogelijk kan de publicatie van de nieuwste serie kwartaalcijfers de olieprijs weer in beweging gaan brengen. Die moeten namelijk gaan aantonen dat de economie inderdaad aan de beterhand is. De voorraden aan ruwe olie in de Verenigde Staten bevinden zich overigens nog steeds aan de bovenkant van hun historische range, rekening gehouden met de tijd van het jaar. De stookolievoorraden bevinden zich op het hoogste niveau sinds januari 1983, ze bedragen bijna een kwart meer dan het gemiddelde over de afgelopen vijf jaar. De benzinevoorraden bevinden zich 4% boven hun gemiddelde.