In New York werd een vat ruwe olie donderdag 24 dollarcent duurder. Sinds 1 januari is de prijs van een vat ruwe olie met 3,40% gestegen. Het is nog steeds de dollar die de olieprijs blijft ondersteunen.

Serene Lim, energy and commodity strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat momenteel twee factoren de gang van zaken bepalen: de FED-meeting en de midtermelections.

Een Energy Department rapport toonde woensdag aan dat de benzine-voorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwacht zijn gedaald. De evolutie van de olievoorraden is momenteel echter minder doorslaggevend.

In New York werd een vat ruwe olie donderdag 24 dollarcent duurder. Sinds 1 januari is de prijs van een vat ruwe olie met 3,40% gestegen. Het is nog steeds de dollar die de olieprijs blijft ondersteunen. Serene Lim, energy and commodity strategist bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd. in Singapore, is van mening dat momenteel twee factoren de gang van zaken bepalen: de FED-meeting en de midtermelections. Een Energy Department rapport toonde woensdag aan dat de benzine-voorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwacht zijn gedaald. De evolutie van de olievoorraden is momenteel echter minder doorslaggevend.