Daarmee wordt aangegeven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is, waardoor de vraag naar olie stijgt. Gisteren maakte het American Petroleum Institute bekend dat de voorraden aan ruwe olie met 3,06 miljoen vaten zijn gestegen.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie in Singapore 91,31 dollar, of 19 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

2010 was een goed jaar voor grondstoffen, maar de olieprijs heeft die opwaartse beweging niet volledig gevolgd. Met uitzondering van aardgas en cacao was olie de slechtst presterende grondstof bij de 22 commodities die door Bloomberg gevolgd worden.

Daarmee wordt aangegeven dat de Amerikaanse economie aan de beterhand is, waardoor de vraag naar olie stijgt. Gisteren maakte het American Petroleum Institute bekend dat de voorraden aan ruwe olie met 3,06 miljoen vaten zijn gestegen. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie in Singapore 91,31 dollar, of 19 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York. 2010 was een goed jaar voor grondstoffen, maar de olieprijs heeft die opwaartse beweging niet volledig gevolgd. Met uitzondering van aardgas en cacao was olie de slechtst presterende grondstof bij de 22 commodities die door Bloomberg gevolgd worden.