Bovendien is het opmerkelijk dat de spread tussen Brent (Noordzee-olie) en West Texas Intermediate groot blijft. Voor Brent werd vanmorgen nog steeds meer dan 104 dollar per vat betaald.

Een vat WTI kostte anderzijds in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 85,30 dollar, of een stijging met 31 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York.

Anthony Nunan, assistant general manager risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, houdt vooral de gebeurtenissen in het Midden-Oosten in de gaten. Een ontsporing van de situatie aldaar kan de olieprijs snel door het plafond jagen.

Bovendien is het opmerkelijk dat de spread tussen Brent (Noordzee-olie) en West Texas Intermediate groot blijft. Voor Brent werd vanmorgen nog steeds meer dan 104 dollar per vat betaald. Een vat WTI kostte anderzijds in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange in Singapore 85,30 dollar, of een stijging met 31 dollarcent ten opzichte van het slotniveau van gisterenavond in New York. Anthony Nunan, assistant general manager risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, houdt vooral de gebeurtenissen in het Midden-Oosten in de gaten. Een ontsporing van de situatie aldaar kan de olieprijs snel door het plafond jagen.