Met name de jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, gaven een daling te zien. De Conference Board maakte anderzijds bekend dat de index of leading economic indicators met de verwachte 0,30% was gestegen.

Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat positieve economische indicatoren op korte termijn de olieprijs kunnen blijven ondersteunen.

Toch hebben de handelaren volgens Emori volgens oog voor de evolutie op de lange termijn en die ziet er niet zo goed uit. Vanmorgen kostte in Singapore een vat ruwe olie 81,16 dollar, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.

Met name de jobless claims, de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering, gaven een daling te zien. De Conference Board maakte anderzijds bekend dat de index of leading economic indicators met de verwachte 0,30% was gestegen. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat positieve economische indicatoren op korte termijn de olieprijs kunnen blijven ondersteunen. Toch hebben de handelaren volgens Emori volgens oog voor de evolutie op de lange termijn en die ziet er niet zo goed uit. Vanmorgen kostte in Singapore een vat ruwe olie 81,16 dollar, of 60 dollarcent meer dan het slotniveau van gisterenavond in New York.