Gisteren kwam er echter het bericht dat de voorraden aan benzine (gasoline) in de Verenigde Staten zijn gedaald. Daardoor is de hoop opnieuw toegenomen dat de vraag naar olie en olieproducten in de VS weer toeneemt.

Als gevolg van het bericht kostte een vat ruwe olie vanmorgen op de Aziatische markten weer iets meer dan 70 dollar. Vanaf de op 3 mei bereikte piek op 87,15 dollar is de prijs voor een vat ruwe olie al met ongeveer 20% gedaald.

Serene Lim, energie en commodities strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de olieprijs oververkocht was, zodat een opwaartse beweging niet meer dan onlogisch was.

Volgens Lim is er ook nog steeds sprake van een correlatie tussen de olieprijzen en de beurskoersen. In dat verband is het herstel van de beurskoersen op Wall Street tijdens de tweede helft van de sessie niet onbelangrijk.

Gisteren kwam er echter het bericht dat de voorraden aan benzine (gasoline) in de Verenigde Staten zijn gedaald. Daardoor is de hoop opnieuw toegenomen dat de vraag naar olie en olieproducten in de VS weer toeneemt. Als gevolg van het bericht kostte een vat ruwe olie vanmorgen op de Aziatische markten weer iets meer dan 70 dollar. Vanaf de op 3 mei bereikte piek op 87,15 dollar is de prijs voor een vat ruwe olie al met ongeveer 20% gedaald. Serene Lim, energie en commodities strateeg bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de olieprijs oververkocht was, zodat een opwaartse beweging niet meer dan onlogisch was. Volgens Lim is er ook nog steeds sprake van een correlatie tussen de olieprijzen en de beurskoersen. In dat verband is het herstel van de beurskoersen op Wall Street tijdens de tweede helft van de sessie niet onbelangrijk.