Volgens het American Petroleum Institute daalden die voorraden vorige week met 600.000 vaten. Daardoor herstelde de olieprijs zich van een dieptepunt voor de afgelopen acht weken.

Gisterenavond werd voor een vat ruwe olie (crude) op de New York Mercantile Exchange 60,26 dollar betaald, of 1,20% meer dan het slotniveau van de dag voordien.

In de elektronische handel viel de prijs vanmorgen terug tot 60,13 dollar. Volgens de analisten is rond 60 dollar een evenwicht bereikt. Het zou kunnen dat de olieprijs gedurende langere tijd rond dit niveau gaat stabiliseren.

Vorig jaar op 11 juli bereikte de olieprijs een recordniveau van 147,27 dollar. Vanaf dit niveau is een vat ruwe olie inmiddels zowat 60% goedkoper geworden.

Volgens het American Petroleum Institute daalden die voorraden vorige week met 600.000 vaten. Daardoor herstelde de olieprijs zich van een dieptepunt voor de afgelopen acht weken. Gisterenavond werd voor een vat ruwe olie (crude) op de New York Mercantile Exchange 60,26 dollar betaald, of 1,20% meer dan het slotniveau van de dag voordien. In de elektronische handel viel de prijs vanmorgen terug tot 60,13 dollar. Volgens de analisten is rond 60 dollar een evenwicht bereikt. Het zou kunnen dat de olieprijs gedurende langere tijd rond dit niveau gaat stabiliseren. Vorig jaar op 11 juli bereikte de olieprijs een recordniveau van 147,27 dollar. Vanaf dit niveau is een vat ruwe olie inmiddels zowat 60% goedkoper geworden.