Afgelopen vrijdag werd een vat ruwe olie al voor de vierde dag op rij goedkoper. Aanleiding was de publicatie van de Amerikaanse consumentenindex zoals die wordt opgesteld door Thomson Reuters/University of Michigan.

De markt vreest dat de vraag naar olie zal afnemen wanneer de Amerikaanse economie inderdaad gaat verzwakken. Vorige week werd een vat ruwe olie bijna 5% goedkoper.

Toby Hassall, commodity analist bij CWA Global Markets Pty in Sidney, is van mening dat het verhaal van de olieprijs vrij eenvoudig is. Zolang de macro-economische indicatoren niet verbeteren, valt een verdere daling van de olieprijs niet uit te sluiten.

Afgelopen vrijdag werd een vat ruwe olie al voor de vierde dag op rij goedkoper. Aanleiding was de publicatie van de Amerikaanse consumentenindex zoals die wordt opgesteld door Thomson Reuters/University of Michigan. De markt vreest dat de vraag naar olie zal afnemen wanneer de Amerikaanse economie inderdaad gaat verzwakken. Vorige week werd een vat ruwe olie bijna 5% goedkoper. Toby Hassall, commodity analist bij CWA Global Markets Pty in Sidney, is van mening dat het verhaal van de olieprijs vrij eenvoudig is. Zolang de macro-economische indicatoren niet verbeteren, valt een verdere daling van de olieprijs niet uit te sluiten.