Volgens de bekende olieanalist Stephen Schork zijn het vooral speculanten die van olie overstappen op aardgas. Tom Kloza van Oil Price Information Service is niettemin van mening dat de trend bij aardgas dalend blijft.

Opvallend was dat vorige week werd gekenmerkt door forse bewegingen bij de olieprijzen. De publicatie van tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers zorgde afgelopen vrijdag uiteraard voor extra koersdruk.

Op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vrijdagavond 71,51 dollar, of 3,10 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien. Vrijdagmorgen stond de prijs voor crude nog op 75,42 dollar.

Schork is van mening dat de olieprijs in de komende dagen en weken onder druk kan blijven staan. Van een come-back boven het niveau van 80 dollar per vat is waarschijnlijk geen sprake.

Volgens de bekende olieanalist Stephen Schork zijn het vooral speculanten die van olie overstappen op aardgas. Tom Kloza van Oil Price Information Service is niettemin van mening dat de trend bij aardgas dalend blijft. Opvallend was dat vorige week werd gekenmerkt door forse bewegingen bij de olieprijzen. De publicatie van tegenvallende Amerikaanse werkloosheidscijfers zorgde afgelopen vrijdag uiteraard voor extra koersdruk. Op de New York Mercantile Exchange kostte een vat ruwe olie vrijdagavond 71,51 dollar, of 3,10 dollar minder dan het slotniveau van de dag voordien. Vrijdagmorgen stond de prijs voor crude nog op 75,42 dollar. Schork is van mening dat de olieprijs in de komende dagen en weken onder druk kan blijven staan. Van een come-back boven het niveau van 80 dollar per vat is waarschijnlijk geen sprake.