Bovendien maakte het American Petroleum Institute bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 2,27 miljoen vaten zijn gedaald.

Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange iets meer dan 81,75 dollar bekend.

De olieprijs is nu al negen maanden op rij gestegen en dat is de langste stijgingsfase sinds juli van vorig jaar. Gisteren sloot de crudeprijs in New York af op het hoogste niveau sinds 9 oktober 2008.

Vooral in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten, een regio die goed is ongeveer 80% van het verbruik van stookolie, liggen de temperaturen onder het niveau dat normaal is voor deze tijd van het jaar.

Volgens AccuWeather is de winter in het noordoosten van de Verenigde Staten dit jaar de strengste sinds 1982. Het ziet er bovendien niet naar uit de koudegolf al achter de rug is.

Anthony Nunan, assistant general manager risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, wijst er op dat ook Europa en Azië door de winter geteisterd worden. De vraag naar stookolie stimuleert de vraag naar ruwe olie, met als gevolg dat de olieprijs blijft stijgen.

Bovendien zijn de olievoorraden in de afgelopen weken gedaald. Anderzijds bevinden die voorraden zich nog steeds op een relatief hoog niveau.

Bovendien maakte het American Petroleum Institute bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week met 2,27 miljoen vaten zijn gedaald. Voor een vat ruwe olie werd vanmorgen in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange iets meer dan 81,75 dollar bekend. De olieprijs is nu al negen maanden op rij gestegen en dat is de langste stijgingsfase sinds juli van vorig jaar. Gisteren sloot de crudeprijs in New York af op het hoogste niveau sinds 9 oktober 2008. Vooral in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten, een regio die goed is ongeveer 80% van het verbruik van stookolie, liggen de temperaturen onder het niveau dat normaal is voor deze tijd van het jaar. Volgens AccuWeather is de winter in het noordoosten van de Verenigde Staten dit jaar de strengste sinds 1982. Het ziet er bovendien niet naar uit de koudegolf al achter de rug is. Anthony Nunan, assistant general manager risk management bij Mitsubishi Corp. in Tokio, wijst er op dat ook Europa en Azië door de winter geteisterd worden. De vraag naar stookolie stimuleert de vraag naar ruwe olie, met als gevolg dat de olieprijs blijft stijgen. Bovendien zijn de olievoorraden in de afgelopen weken gedaald. Anderzijds bevinden die voorraden zich nog steeds op een relatief hoog niveau.