Voor een vat crude werd in Singapore time in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange bijna 77,50 dollar betaald. Gisteren dikte in New York de olieprijs met 2,88 dollar aan.

Volgens Ritterbusch and Associates zal de belangstelling voor grondstoffen groot blijven zolang de rente in de Verenigde Staten laag blijft. De beleggers gaan namelijk op zoek blijven naar alternatieven en komen zo automatisch bij grondstoffen als olie uit.

In Londen werd de Brentprijs eveneens duurder. Op de ICE futures exchange kostte een vat ruwe olie 31 dollarcent meer, waardoor de prijs per vat het niveau van 76 dollar bereikte.

Voor een vat crude werd in Singapore time in de electronische handel van de New York Mercantile Exchange bijna 77,50 dollar betaald. Gisteren dikte in New York de olieprijs met 2,88 dollar aan. Volgens Ritterbusch and Associates zal de belangstelling voor grondstoffen groot blijven zolang de rente in de Verenigde Staten laag blijft. De beleggers gaan namelijk op zoek blijven naar alternatieven en komen zo automatisch bij grondstoffen als olie uit. In Londen werd de Brentprijs eveneens duurder. Op de ICE futures exchange kostte een vat ruwe olie 31 dollarcent meer, waardoor de prijs per vat het niveau van 76 dollar bereikte.