Daardoor nam de speculatie toe dat de vraag naar olie gaat toenemen. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,35 dollar per vat betaald.

Dat is 16 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de morgen werd een piek bereikt op 89,60 dollar per vat. De olieprijs blijft met andere woorden botsen tegen kaap van 90 dollar per vat

Victor Shum, senior principal bij energie consultancy bureau Purvin & Gertz, is van mening dat het niveau van 90 dollar per vat werkt als een magnet. Het sentiment is zo bullish dat geen slecht nieuws op economisch vlak de rally kan stoppen.

Daardoor nam de speculatie toe dat de vraag naar olie gaat toenemen. Op de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 89,35 dollar per vat betaald. Dat is 16 dollarcent meer dan het slotniveau van afgelopen vrijdag. In de loop van de morgen werd een piek bereikt op 89,60 dollar per vat. De olieprijs blijft met andere woorden botsen tegen kaap van 90 dollar per vat Victor Shum, senior principal bij energie consultancy bureau Purvin & Gertz, is van mening dat het niveau van 90 dollar per vat werkt als een magnet. Het sentiment is zo bullish dat geen slecht nieuws op economisch vlak de rally kan stoppen.