Algemeen wordt aangenomen dat de olieprijs een betrouwbare barometer vormt voor de economische situatie, maar dat beeld wordt nu volledig scheef getrokken door de situatie in Syrië. Het ziet er niet naar uit dat er snel een definitieve oplossing voor het probleem zal worden gevonden.

Het is een onmiskenbaar feit dat de olieprijs relatief gezien nog altijd hoog staat, in het afgelopen jaar is een vat ruwe olie nooit onder het niveau van 100 dollar per vat gedoken. Volgens specialisten bevindt de olieprijs zich minstens 10 dollar per vat boven gemiddelde op lange termijn.

Algemeen wordt aangenomen dat de olieprijs een betrouwbare barometer vormt voor de economische situatie, maar dat beeld wordt nu volledig scheef getrokken door de situatie in Syrië. Het ziet er niet naar uit dat er snel een definitieve oplossing voor het probleem zal worden gevonden. Het is een onmiskenbaar feit dat de olieprijs relatief gezien nog altijd hoog staat, in het afgelopen jaar is een vat ruwe olie nooit onder het niveau van 100 dollar per vat gedoken. Volgens specialisten bevindt de olieprijs zich minstens 10 dollar per vat boven gemiddelde op lange termijn.