Volgens Pento is de Amerikaanse centrale bank met haar politiek van monetaire verruiming zelfs in geslaagd om de olieprijzen door het dak te jagen.

De olieprijs bevindt zich momenteel 200% boven het gemiddelde voor de afgelopen 20 jaar, waardoor van een serieuze overwaardering sprake is.

Maar olie is geen alleenstaand geval. De beurskoersen bevinden zich nominaal gesproken op een historisch piekniveau, wat door de FED als een overwinning wordt geclaimd. Ben Bernanke vergeet daarbij nog al makkelijk dat de beurs uit een onhoudbare zeepbel komt.

Volgens Pento is de Amerikaanse centrale bank met haar politiek van monetaire verruiming zelfs in geslaagd om de olieprijzen door het dak te jagen. De olieprijs bevindt zich momenteel 200% boven het gemiddelde voor de afgelopen 20 jaar, waardoor van een serieuze overwaardering sprake is. Maar olie is geen alleenstaand geval. De beurskoersen bevinden zich nominaal gesproken op een historisch piekniveau, wat door de FED als een overwinning wordt geclaimd. Ben Bernanke vergeet daarbij nog al makkelijk dat de beurs uit een onhoudbare zeepbel komt.