Bovendien heeft de daling van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de hoop versterkt dat de Amerikaanse consument toch een economische opleving gaat ondersteunen.

De olieprijs steeg tijdens de drie laatste dagen van de voorbije week, onder andere omdat het Energy Department bekendmaakte dat de voorraden aan crude met bijna 5 miljoen vaten zijn gedaald. Die daling is de grootste sinds september van vorig jaar.

Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, ziet ruimte voor optimisme. Hij verwacht dat de olieprijs kan stijgen tot 80 dollar per vat wanneer er meer signalen opduiken die bevestigen dat de economie in de Verenigde Staten aan de beterhand is. Vanmorgen werd een vat ruwe olie verhandeld aan 75,90 dollar per aandeel.

Bovendien heeft de daling van het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering de hoop versterkt dat de Amerikaanse consument toch een economische opleving gaat ondersteunen. De olieprijs steeg tijdens de drie laatste dagen van de voorbije week, onder andere omdat het Energy Department bekendmaakte dat de voorraden aan crude met bijna 5 miljoen vaten zijn gedaald. Die daling is de grootste sinds september van vorig jaar. Jonathan Barratt, managing director bij Commodity Broking Services Pty in Sidney, ziet ruimte voor optimisme. Hij verwacht dat de olieprijs kan stijgen tot 80 dollar per vat wanneer er meer signalen opduiken die bevestigen dat de economie in de Verenigde Staten aan de beterhand is. Vanmorgen werd een vat ruwe olie verhandeld aan 75,90 dollar per aandeel.