Op basis van deze twee factoren kan worden afgeleid dat het herstel van de vraag naar ruwe olie niet op een evenwichtige manier gebeurt.

Benchmark crude voor levering in augustus werd gisteren anderhalve dollar per vat goedkoper en kostte nog 76,35 dollar. Vanmorgen werd er gehandeld aan 76,28 dollar.

Het is al een paar dagen rustig rond de euro en dat verklaart mede waarom de olieprijs lijkt te stabiliseren. Handelshuis Cameron Hanover is van mening dat de zwakke euro en de tegenvallende economische indicatoren het moeilijk maken om de rally in de olieprijzen te laten continueren. Die rally duurt nu al vier weken.

Cameron Hanover is van mening dat vooral het wisselvallig karakter van de economische indicatoren een verdere stijging van de olieprijzen in de weg staat.

De doorslaggevende factor in de voorbije maanden was echter de correlatie van de olieprijs met de euro, waardoor een correctie in de eurokoers zich automatisch vertaalt in een zwakkere olieprijs.

Op basis van deze twee factoren kan worden afgeleid dat het herstel van de vraag naar ruwe olie niet op een evenwichtige manier gebeurt. Benchmark crude voor levering in augustus werd gisteren anderhalve dollar per vat goedkoper en kostte nog 76,35 dollar. Vanmorgen werd er gehandeld aan 76,28 dollar. Het is al een paar dagen rustig rond de euro en dat verklaart mede waarom de olieprijs lijkt te stabiliseren. Handelshuis Cameron Hanover is van mening dat de zwakke euro en de tegenvallende economische indicatoren het moeilijk maken om de rally in de olieprijzen te laten continueren. Die rally duurt nu al vier weken. Cameron Hanover is van mening dat vooral het wisselvallig karakter van de economische indicatoren een verdere stijging van de olieprijzen in de weg staat. De doorslaggevende factor in de voorbije maanden was echter de correlatie van de olieprijs met de euro, waardoor een correctie in de eurokoers zich automatisch vertaalt in een zwakkere olieprijs.