De oliemarkt wordt hoofdzakelijk in beweging gezet door geruchten, hetgeen aangeeft dat de ondertoon op de markt bijzonder nerveus. Het minste gerucht kan volstaan om de prijs door het dak te jagen.

Peter Beutel, president van Cameron Hanover, merkt op dat bewegingen van 1 tot 2 dollar per dag eerder regel dan uitzondering zijn geworden. In geval van wilde geruchten kunnen die bewegingen zelfs 5 tot 6 dollar per vat oplopen.

Gisteren waren er geruchten dat Saoedi-Arabië tanks naar Bahrein zou hebben gestuurd om de onlusten aldaar te bedwingen. Het bericht werd ontkend, maar het volstond toch om de olieprijs weer fors hoger te duwen.

De oliemarkt wordt hoofdzakelijk in beweging gezet door geruchten, hetgeen aangeeft dat de ondertoon op de markt bijzonder nerveus. Het minste gerucht kan volstaan om de prijs door het dak te jagen. Peter Beutel, president van Cameron Hanover, merkt op dat bewegingen van 1 tot 2 dollar per dag eerder regel dan uitzondering zijn geworden. In geval van wilde geruchten kunnen die bewegingen zelfs 5 tot 6 dollar per vat oplopen. Gisteren waren er geruchten dat Saoedi-Arabië tanks naar Bahrein zou hebben gestuurd om de onlusten aldaar te bedwingen. Het bericht werd ontkend, maar het volstond toch om de olieprijs weer fors hoger te duwen.