Volgens het IEA verplaatst de vraag zich in versneld tempo van oost naar west. In het derde kwartaal van dit jaar onderging de vraag naar olie in West-Europa de grootste krimp sinds 2008-2009.

De vraag in Azië blijft echter ongemeen sterk, hetgeen inderdaad aangeeft dat er een verschuiving aan het plaatsvinden is.

Het IEA is van mening dat de vraag naar ruwe olie volgend jaar slechts in beperkte mate zal stijgen, dit omdat de wereldeconomie ondanks een opnieuw aantrekken van de Chinese economie slechts in een beperkt tempo zal aantrekken. Van een 'boom' in de vraag naar olie zal dus geen sprake zijn.

Volgens het IEA verplaatst de vraag zich in versneld tempo van oost naar west. In het derde kwartaal van dit jaar onderging de vraag naar olie in West-Europa de grootste krimp sinds 2008-2009. De vraag in Azië blijft echter ongemeen sterk, hetgeen inderdaad aangeeft dat er een verschuiving aan het plaatsvinden is. Het IEA is van mening dat de vraag naar ruwe olie volgend jaar slechts in beperkte mate zal stijgen, dit omdat de wereldeconomie ondanks een opnieuw aantrekken van de Chinese economie slechts in een beperkt tempo zal aantrekken. Van een 'boom' in de vraag naar olie zal dus geen sprake zijn.