Dat viel duidelijk op bij de expiratie van de August WTI Crude Oil futures, waar zich de wildste koersschommelingen in een mum van tijd voordeden. Een vat ruwe olie werd op een fractie van tijd plots meer dan 1 dollar duurder, om vervolgens weer helemaal in te storten.

Het is inderdaad opvallend dat de olieprijs al maandenlang binnen relatief enge marges beweegt, ondanks een tijdelijke opwaartse beweging die inmiddels werd doorbroken. De vraag is wie of wat er belang bij heeft om de olieprijs zo stabiel te houden. Mogelijk zijn de banken hier opnieuw betrokken partij.

Dat viel duidelijk op bij de expiratie van de August WTI Crude Oil futures, waar zich de wildste koersschommelingen in een mum van tijd voordeden. Een vat ruwe olie werd op een fractie van tijd plots meer dan 1 dollar duurder, om vervolgens weer helemaal in te storten. Het is inderdaad opvallend dat de olieprijs al maandenlang binnen relatief enge marges beweegt, ondanks een tijdelijke opwaartse beweging die inmiddels werd doorbroken. De vraag is wie of wat er belang bij heeft om de olieprijs zo stabiel te houden. Mogelijk zijn de banken hier opnieuw betrokken partij.