De Venezolaanse president Chavez zou gesproken hebben met Moammar Gadhafi, waarbij een aantal bevriende landen mee gaan onderhandelen om een oplossing te vinden die iedereen kan bevredigen.

Volgens het analistenteam van Commerzbank in Frankfurt is de dip in de olieprijs van tijdelijke aard. Het lijkt namelijk onwaarschijnlijk dat de rebellen akkoord zullen gaan met de voorgestelde oplossing.

Het International Energy Agency is van mening dat de olieproductie in Libië is teruggevallen met 1 miljoen vaten per dag, waar eerst op maar 750.000 vaten was gerekend.

De Venezolaanse president Chavez zou gesproken hebben met Moammar Gadhafi, waarbij een aantal bevriende landen mee gaan onderhandelen om een oplossing te vinden die iedereen kan bevredigen. Volgens het analistenteam van Commerzbank in Frankfurt is de dip in de olieprijs van tijdelijke aard. Het lijkt namelijk onwaarschijnlijk dat de rebellen akkoord zullen gaan met de voorgestelde oplossing. Het International Energy Agency is van mening dat de olieproductie in Libië is teruggevallen met 1 miljoen vaten per dag, waar eerst op maar 750.000 vaten was gerekend.