Het American Petroleum Institute maakte bekend dat de voorraden zich vorige week 558.000 vaten of 0,70% onder het niveau van de week voordien bevonden. Vandaag worden de cijfers van het US Energy Department bekendgemaakt.

In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 87,57 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 63 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren.

Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de oliemarkt in de komende weken gevoelig gaat blijven voor fluctuaties in de voorraden.

Het American Petroleum Institute maakte bekend dat de voorraden zich vorige week 558.000 vaten of 0,70% onder het niveau van de week voordien bevonden. Vandaag worden de cijfers van het US Energy Department bekendgemaakt. In de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange werd vanmorgen 87,57 dollar voor een vat ruwe olie betaald, of 63 dollarcent meer dan het slotniveau van gisteren. Mark Pervan, head of commodity research bij Australia & New Zealand Banking Group Ltd, is van mening dat de oliemarkt in de komende weken gevoelig gaat blijven voor fluctuaties in de voorraden.