Vorige week werden de voorraden met meer dan een half miljoen vaten aangevuld. De OPEC slaagde er dus met haar forse productieverlaging niet in om de markt te overtuigen.

De crudeprijs daalde met $2.81, o 6.40% tot $40.79 per barrel op de New York Mercantile Exchange. In de loop van de sessie werd een bodem bereikt op 40,20 dollar. Vanaf de piek op 147,27 dollar, bereikt op 11 juli, is de olieprijs met 72% gedaald.

De oliemarkt is in contango, wat betekent dat crude voor toekomstige levering duurder is dan de prijs voor levering volgende maand. Het in contango zijn stimuleert het opbouwen van voorraden. Sinds 11 september zijn de voorraden in de VS met 11% gestegen.

Vorige week werden de voorraden met meer dan een half miljoen vaten aangevuld. De OPEC slaagde er dus met haar forse productieverlaging niet in om de markt te overtuigen.De crudeprijs daalde met $2.81, o 6.40% tot $40.79 per barrel op de New York Mercantile Exchange. In de loop van de sessie werd een bodem bereikt op 40,20 dollar. Vanaf de piek op 147,27 dollar, bereikt op 11 juli, is de olieprijs met 72% gedaald. De oliemarkt is in contango, wat betekent dat crude voor toekomstige levering duurder is dan de prijs voor levering volgende maand. Het in contango zijn stimuleert het opbouwen van voorraden. Sinds 11 september zijn de voorraden in de VS met 11% gestegen.