BP Plc, Royal Dutch Shell Plc en ConocoPhillips verkochten dit jaar in totaal 95 activa, voor een totaal bedrag van 49,50 miljard dollar. Dat is het hoogste bedrag voor de afgelopen 12 jaar.

In de loop van het jaar heeft een versnelling van de verkopen plaatsgevonden, alleen al in het vierde kwartaal werd voor een totaal bedrag van 20 miljard dollar aan activa afgestaan.

Daarmee wordt aangegeven dat het momentum van de verkopen zich ook in 2011 kan verder zetten. BP heeft over een periode van minder dan zes maanden voor 21 miljard dollar verkocht, uiteraard om de schadvergoedingen gekoppeld aan de Macondo-ramp te helpen betalen. Chinese staatsbedrijven als Cnooc Ltd. en Bridas Corporation waren de belangrijkste kopers van olie-activa.

BP Plc, Royal Dutch Shell Plc en ConocoPhillips verkochten dit jaar in totaal 95 activa, voor een totaal bedrag van 49,50 miljard dollar. Dat is het hoogste bedrag voor de afgelopen 12 jaar. In de loop van het jaar heeft een versnelling van de verkopen plaatsgevonden, alleen al in het vierde kwartaal werd voor een totaal bedrag van 20 miljard dollar aan activa afgestaan. Daarmee wordt aangegeven dat het momentum van de verkopen zich ook in 2011 kan verder zetten. BP heeft over een periode van minder dan zes maanden voor 21 miljard dollar verkocht, uiteraard om de schadvergoedingen gekoppeld aan de Macondo-ramp te helpen betalen. Chinese staatsbedrijven als Cnooc Ltd. en Bridas Corporation waren de belangrijkste kopers van olie-activa.