Benchmark crude voor levering in september kostte gisteren nog 78,02 dollar op de New York Mercantile Exchange, of 2,23 dollar minder dan het slotniveau van de dag doordien. Vanmorgen viel de olieprijs terug tot 77,36 dollar per vat.

Oliespecialist Stephen Schork merkte op dat steeds meer en meer consumenten hun uitgaven aan de pomp beperken. De vraag naar olie en olieproducten kan volgens Schork moeilijk stijgen wanneer de werkloosheid zo hoog blijft.

Het Amerikaans Energy Department verklaarde gisteren dat de olievoorraden minder dan verwacht zijn gedaald. De voorraden aan benzine daalden anderzijds met 400.000 vaten.

Michael Lynch, president van Strategic Energy & Economic Research, verklaarde dat de oliehandelaren steeds vaker de gang van zaken op de beurs opvolgen en daar hun aankoopgedrag op afstemmen. Lynch verwacht dat de raffinaderijen hun productie gaan terugschroeven en zo nog meer druk op de olieprijs gaan uitoefenen.

De vraag naar benzine in de Verenigde Staten was nochtans ongeveer 3,30% hoger dan een jaar geleden. De voorraden zijn echter hoog en zo kunnen de prijzen aan de pomp dalen.

Benchmark crude voor levering in september kostte gisteren nog 78,02 dollar op de New York Mercantile Exchange, of 2,23 dollar minder dan het slotniveau van de dag doordien. Vanmorgen viel de olieprijs terug tot 77,36 dollar per vat. Oliespecialist Stephen Schork merkte op dat steeds meer en meer consumenten hun uitgaven aan de pomp beperken. De vraag naar olie en olieproducten kan volgens Schork moeilijk stijgen wanneer de werkloosheid zo hoog blijft. Het Amerikaans Energy Department verklaarde gisteren dat de olievoorraden minder dan verwacht zijn gedaald. De voorraden aan benzine daalden anderzijds met 400.000 vaten. Michael Lynch, president van Strategic Energy & Economic Research, verklaarde dat de oliehandelaren steeds vaker de gang van zaken op de beurs opvolgen en daar hun aankoopgedrag op afstemmen. Lynch verwacht dat de raffinaderijen hun productie gaan terugschroeven en zo nog meer druk op de olieprijs gaan uitoefenen. De vraag naar benzine in de Verenigde Staten was nochtans ongeveer 3,30% hoger dan een jaar geleden. De voorraden zijn echter hoog en zo kunnen de prijzen aan de pomp dalen.