Het herstel heeft te maken met de verwachting dat er meer vraag naar olie gaat komen. De olieconsumptie ligt ondanks de strenge winter echter nog steeds lager dan vorig jaar, dit volgens Jim Ritterbusch van Ritterbusch and Associates. Bovendien was de olieconsumptie vanwege de financiële crisis twaalf maanden gelden ook al laag.

In de afgelopen weken vonden er nogal wat jo-jo bewegingen in de olieprijs plaats. Van december tot januari steeg de prijs voor een vat ruwe olie met ongeveer 20%, om vervolgens weer met circa 10% te dalen.

Benchmark crude voor levering in maart steeg met ongeveer 2 dollar op de New York Mercantile Exchange. Een vat crude kost nu weer meer dan 75 dollar.

Jim Ritterbusch is van mening dat de oliemarkt op zoek is naar een nieuwe richting en dat de olieprijs geruime tijd zonder echte richting kan blijven bewegen.

Uiteindelijk zal moeten blijken of de vraag naar olie gaat afnemen dan wel toenemen. Voorlopig zijn er geen signalen die in de richting van een toename wijzen.

Het herstel heeft te maken met de verwachting dat er meer vraag naar olie gaat komen. De olieconsumptie ligt ondanks de strenge winter echter nog steeds lager dan vorig jaar, dit volgens Jim Ritterbusch van Ritterbusch and Associates. Bovendien was de olieconsumptie vanwege de financiële crisis twaalf maanden gelden ook al laag. In de afgelopen weken vonden er nogal wat jo-jo bewegingen in de olieprijs plaats. Van december tot januari steeg de prijs voor een vat ruwe olie met ongeveer 20%, om vervolgens weer met circa 10% te dalen. Benchmark crude voor levering in maart steeg met ongeveer 2 dollar op de New York Mercantile Exchange. Een vat crude kost nu weer meer dan 75 dollar. Jim Ritterbusch is van mening dat de oliemarkt op zoek is naar een nieuwe richting en dat de olieprijs geruime tijd zonder echte richting kan blijven bewegen. Uiteindelijk zal moeten blijken of de vraag naar olie gaat afnemen dan wel toenemen. Voorlopig zijn er geen signalen die in de richting van een toename wijzen.