Exxon Mobil Corp. en Occidental Petroleum Corp. reageerden op de daling van de olieprijs, 42 van de 43 bedrijven uit de oliesector in de S&P 500 werden lager afgevlagd. De olieprijs ging lager in reactie op het bericht dat de olievoorraden opnieuw zijn gestegen.

The Morgan Stanley Cyclical Index verloor 1,60%. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde dat het economisch herstel in de Verenigde Staten allesbehalve verzekerd is. Zowel Caterpillar als Alcoa, twee duidelijk cyclische aandelen, moesten terrein prijsgeven. De financiële aandelen maakten dan wel weer een goede beurt.

Lagere winst voor Mosaic

In de sector van de meststoffen maakte Mosaic een daling van de nettowinst bekend. Over het derde kwartaal van 2011-2012 werd nog 273 miljoen dollar verdiend, ten opzichte van 542 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel daalde van 1,21 naar 0,64 dollar.

De resultaten vielen tegen, want de consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 0,74 dollar op een omzet van 2,12 miljard dollar. In de nabeurshandel noteert de koers van Mosaic zowat anderhalf procent lager. Op jaarbasis heeft de koers zowat een kwart van haar waarde verloren.

Exxon Mobil Corp. en Occidental Petroleum Corp. reageerden op de daling van de olieprijs, 42 van de 43 bedrijven uit de oliesector in de S&P 500 werden lager afgevlagd. De olieprijs ging lager in reactie op het bericht dat de olievoorraden opnieuw zijn gestegen. The Morgan Stanley Cyclical Index verloor 1,60%. Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke verklaarde dat het economisch herstel in de Verenigde Staten allesbehalve verzekerd is. Zowel Caterpillar als Alcoa, twee duidelijk cyclische aandelen, moesten terrein prijsgeven. De financiële aandelen maakten dan wel weer een goede beurt. Lagere winst voor Mosaic In de sector van de meststoffen maakte Mosaic een daling van de nettowinst bekend. Over het derde kwartaal van 2011-2012 werd nog 273 miljoen dollar verdiend, ten opzichte van 542 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De winst per aandeel daalde van 1,21 naar 0,64 dollar. De resultaten vielen tegen, want de consensusverwachting lag op een winst per aandeel van 0,74 dollar op een omzet van 2,12 miljard dollar. In de nabeurshandel noteert de koers van Mosaic zowat anderhalf procent lager. Op jaarbasis heeft de koers zowat een kwart van haar waarde verloren.