Het rapport van de Zwitserse bank was wellicht de tweede factor voor de opleving van het aandeel. In de ogen van deze bank was 2013 een overgangsjaar.

RDS is bezig haar portefeuille op te schonen en een hogere kwaliteit na te streven. In dat kader moet worden verwacht dat men olievelden in Nigeria en enkele in de Verenigde Staten gaat verkopen.

Hiermee komt ongeveer $ 15 mrd vrij. Een deel van de opbrengst gaat men vervolgens investeren in hogere kwaliteitsvelden zoals in Brazilië en Argentinië.

Of dit uiteindelijk zal gaan beteken dat de eerder gestelde verwachting van een operationele kasstroom van $ 200 mrd wordt gerealiseerd is niet zeker. Maar er wordt genoeg cash gegenereerd om de kapitaalverschaffers ruimschoots te belonen.

Het rapport van de Zwitserse bank was wellicht de tweede factor voor de opleving van het aandeel. In de ogen van deze bank was 2013 een overgangsjaar. RDS is bezig haar portefeuille op te schonen en een hogere kwaliteit na te streven. In dat kader moet worden verwacht dat men olievelden in Nigeria en enkele in de Verenigde Staten gaat verkopen. Hiermee komt ongeveer $ 15 mrd vrij. Een deel van de opbrengst gaat men vervolgens investeren in hogere kwaliteitsvelden zoals in Brazilië en Argentinië. Of dit uiteindelijk zal gaan beteken dat de eerder gestelde verwachting van een operationele kasstroom van $ 200 mrd wordt gerealiseerd is niet zeker. Maar er wordt genoeg cash gegenereerd om de kapitaalverschaffers ruimschoots te belonen.