Dat betekent dus dat de olieprijs dubbel zo hoog staat als hij in werkelijkheid zou mogen staan. Beutel is van mening dat dit het geval zou zijn wanneer olie op basis van de fundamentals wordt gewaardeerd.

Beutel spreekt van een zeer vreemde markt, van de vreemdste markt die hij in 30 jaar heeft meegemaakt. De markt slaagt er niet langer in dan een paar dagen om zich op de fundamentals te focussen.

Volgens Beutel is een sterke economie in de Verenigde Staten gewoonweg onmogelijk wanneer een vat ruwe olie tussen 70 en 80 dollar kost. De Amerikaanse economie is wel sterk wanneer olie minder dan 20 dollar per vat kost.

De wereldeconomie zou een sterke stimulans krijgen wanneer de olieprijs zou terugvallen richting 35 tot 40 dollar. Jaarlijks zou er zo 300 miljard dollar naar de consument vloeien, een effect dat veel sterker zou zijn dan eender welke belastingverlaging.

Dat betekent dus dat de olieprijs dubbel zo hoog staat als hij in werkelijkheid zou mogen staan. Beutel is van mening dat dit het geval zou zijn wanneer olie op basis van de fundamentals wordt gewaardeerd. Beutel spreekt van een zeer vreemde markt, van de vreemdste markt die hij in 30 jaar heeft meegemaakt. De markt slaagt er niet langer in dan een paar dagen om zich op de fundamentals te focussen. Volgens Beutel is een sterke economie in de Verenigde Staten gewoonweg onmogelijk wanneer een vat ruwe olie tussen 70 en 80 dollar kost. De Amerikaanse economie is wel sterk wanneer olie minder dan 20 dollar per vat kost. De wereldeconomie zou een sterke stimulans krijgen wanneer de olieprijs zou terugvallen richting 35 tot 40 dollar. Jaarlijks zou er zo 300 miljard dollar naar de consument vloeien, een effect dat veel sterker zou zijn dan eender welke belastingverlaging.