Dat is ruim 30 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Daar werd een vat crude gisteren anderhalve dollar duurder, om het hoogste niveau in 15 maanden te bereiken boven 85 dollar per vat.

Steeds meer handelaren raken er van overtuigd dat de recente prijsstijging met 20% niet is gerechtvaardigd, gezien de vraag naar olie en olieproducten in de Verenigde Staten maar langzaam toeneemt.

De olieprijs is vanaf midden december fors gestegen vanaf een niveau van 69 dollar per vat. De Amerikaans Energy Information Administration, een onderdeel van het Energy Department, maakte bekend dat de olievoorraden vorige week zijn gedaald.

Volgens oliehandelaar Ritterbusch and Associates is boven het niveau van 83 dollar per vat inderdaad sprake van een zeepbel. Een forse daling van de olieprijs wordt niet uitgesloten, bijvoorbeeld wanneer het winterweer op het noordelijk halfrond begint te wijken.

Wel kunnen als gevolg van het winterweer de voorraden aan stookolie in snel tempo gaan verminderen. Barclays Capital denkt dat de olieprijs kan ondersteund worden wanneer de winter nog veel langer blijft duren. De analisten van deze bank verwachten niet dadelijk een forse correctie.

Dat is ruim 30 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren in New York. Daar werd een vat crude gisteren anderhalve dollar duurder, om het hoogste niveau in 15 maanden te bereiken boven 85 dollar per vat. Steeds meer handelaren raken er van overtuigd dat de recente prijsstijging met 20% niet is gerechtvaardigd, gezien de vraag naar olie en olieproducten in de Verenigde Staten maar langzaam toeneemt. De olieprijs is vanaf midden december fors gestegen vanaf een niveau van 69 dollar per vat. De Amerikaans Energy Information Administration, een onderdeel van het Energy Department, maakte bekend dat de olievoorraden vorige week zijn gedaald. Volgens oliehandelaar Ritterbusch and Associates is boven het niveau van 83 dollar per vat inderdaad sprake van een zeepbel. Een forse daling van de olieprijs wordt niet uitgesloten, bijvoorbeeld wanneer het winterweer op het noordelijk halfrond begint te wijken. Wel kunnen als gevolg van het winterweer de voorraden aan stookolie in snel tempo gaan verminderen. Barclays Capital denkt dat de olieprijs kan ondersteund worden wanneer de winter nog veel langer blijft duren. De analisten van deze bank verwachten niet dadelijk een forse correctie.