Daarnaast zijn er nog zes andere grote olievelden die op ontginning liggen te wachten. Tony O'Reilly, CEO van Providence Resources, is van mening dat Ierland de volgende verrassing in de oliesector kan worden. Er zijn nog verschillende exploratieprogramma's lopende.

Providence Resources werkt samen met Exxon Mobil, Repsol en Eni aan de ontginning van een groot olieveld 120 mijl buiten de kust aan de zuidkant van het eiland. Er wordt voorlopig gerekend op 350 miljoen vaten ruwe olie, maar dat aantal kan nog (veel) hoger oplopen.

Daarnaast zijn er nog zes andere grote olievelden die op ontginning liggen te wachten. Tony O'Reilly, CEO van Providence Resources, is van mening dat Ierland de volgende verrassing in de oliesector kan worden. Er zijn nog verschillende exploratieprogramma's lopende. Providence Resources werkt samen met Exxon Mobil, Repsol en Eni aan de ontginning van een groot olieveld 120 mijl buiten de kust aan de zuidkant van het eiland. Er wordt voorlopig gerekend op 350 miljoen vaten ruwe olie, maar dat aantal kan nog (veel) hoger oplopen.