De olievoorraden stegen vorige week met 3,70 miljoen vaten, een stijging die verrassend groot was. Chris Edmonds, managing principal bij FIG Partners Energy Research & Capital Group, is van mening dat de olieprijs op korte termijn binnen een smalle band kan blijven noteren.

Volgens Edmonds zal de olieprijs niet veel boven 80 dollar uitstijgen, tenzij er meer duidelijkheid is over de richting die de economie zal uitslaan. Anderzijds verwacht hij niet dat de olieprijs snel over het niveau van 65 dollar zal terugvallen.

Op de markt stellen handelaren vast dat er signalen zichtbaar zijn die op een stabilisatie wijzen. Bovendien is er sprake van een duidelijke groei van de vraag op de markt.

Goldman Sachs is echter van mening dat de olieprijs veel te goedkoop is, de prijzen zijn veel te laag dan op basis van de fundamentals gerechtvaardigd zou zijn.

De olievoorraden stegen vorige week met 3,70 miljoen vaten, een stijging die verrassend groot was. Chris Edmonds, managing principal bij FIG Partners Energy Research & Capital Group, is van mening dat de olieprijs op korte termijn binnen een smalle band kan blijven noteren. Volgens Edmonds zal de olieprijs niet veel boven 80 dollar uitstijgen, tenzij er meer duidelijkheid is over de richting die de economie zal uitslaan. Anderzijds verwacht hij niet dat de olieprijs snel over het niveau van 65 dollar zal terugvallen. Op de markt stellen handelaren vast dat er signalen zichtbaar zijn die op een stabilisatie wijzen. Bovendien is er sprake van een duidelijke groei van de vraag op de markt. Goldman Sachs is echter van mening dat de olieprijs veel te goedkoop is, de prijzen zijn veel te laag dan op basis van de fundamentals gerechtvaardigd zou zijn.